22 Temmuz 2012 Pazar

batman beyazperdeye veda ediyor ama oyle boyle veda degil!!!

Bu hafta ulkemizde oyle bi yapım vizyona giriyorki belkide dunya sinema tariihine gececek bi yapım .
yıllardır devam eden bir seruvende artık son perde oynanıcak...cheristopher nolan'ı christopher nolan yapan bi seri , diger super kahramanlardan biraz daha farklı o mistik o gothik tarzı ile batman the dark knight son filmiyle beyaz perdeye veda ediyor..
the dark knight ve heat ledger nagmı deger joker 'in yarattıgı fenomenin uzerinden tam 4 yıl gecmş ..koskoca 4 yıl..teknik ekip ledgerdan daha iyi bir joker bulamayacaklarından dolayı olsa gerek yeni filmde jokere yer vermemişler...

inception ,the prestige,batman serileri dahil unutulmaz işlere imza atan ,kimilerine gore 21.yuzyılın en iyi 3 yonetmeninden biri ,hatta bazılarına gore ise en iyisi olarak kabul edilen christopher nolan'ın the dark knight uclemesini nasıl sonlandıracagı 2012'nın en buyuk sinamasal sorularından birisi..

gelellim filmin muhtesem oyuncu kadrosuna : christian bale herzmanki gibi ana karakter,tom hardy 2008 deki o joker etkisini yaratabilir yeni kotu adamımız,anne hathaway catwomen karakterinde kusursuz performansı mevcut,morgan freeman ,marion cotillard,joseph gordon levitt,gary oldman ve buyuk usta micheal caine..oyuncu karosuna bakıldıgı zaman gorulecegi uzere incepcion ve batman'in ana kadrolarının karısımı gibi olmus ..
film the dark knight'ın 8 yıl sonrasında geciyor.daha fazla derinlere inip spoiler vermeyim bosverin...:)

filme katılan yeni karakterlere yogulasırsak eger anne hataway cat women ile beklenilenin aksine mukemmele yakın bir performans sergilemiş seksi zeki esprili karizmatik kısacası karakterde olması gereken hersey mevcut..
bir diger yeni takviye ise joseph gordon levit'in polis karakteri john blake bu geniş kadroda daha yan rol olmasını bekliyordum acıkcası ama baya baya filmin ana karakterlerinden biri oolmayı basarmıs ..
gelelim kotu adamımıza bane'e nagmı deger tom hardy'ye  bu filmden sonra ününe ün katacagı kesin batman en cok ona yarıyacak...hardy hem fiziksel hem ruhsal ürkutucu ve şimdikilerden farklı bi dusman yaratmayı basarmıs bence ..

yani ozetle beklentilerinizi en ust seviyeye cıkarıp gidin izleyin karsılayacagından emin olabilirsiniz ..imdb 'de benimle aynı goruste olsa gerek filmn 9,2 puanı mevcut...
 hee bide kucuk bir not rises'ı izlemeden once batman begins ve the dark knight izleyip hafızanızı tazelemenizi tavsiye ederim ..

        seee you .... to be continued :)


.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder